Több mint 1,2 milliárd forint segédkezést kapnak előadó-művészeti szervezetek

Több mint 1,2 milliárd forint segédkezést kapnak előadó-művészeti szervezetek

Összesen 1,264 milliárd forint állami patronálást nyertek a minősítéssel nem büszkélkedhető előadó-művészeti szervezetek, táncegyüttesek, azonkívül szabadtéri és nemzetiségi színházak működésük és szakmai programjaik megvalósítására – közölte az Emberi Erőforrások Minisztériuma (EMMI).

A minisztérium színház-, tánc- és zeneművészeti szervezetek részére hirdetett pályázatán a színházi szervezetek 386,8 millió, a táncegyüttesek 176,5 millió, a zeneművészeti szervezetek 154 millió, a forgalmazó szervezetek 210 millió, a szabadtéri színházak 247 millió, a nemzetiségi színházak ugyanakkor 90 millió forintos támogatásban részesültek.

A színházak, a tánc- és zenei együttesek összesen 173 pályázatot adtak be. A 144 érvényes pályázatból 127 szervezet kapott hozzájárulást.

Az eljárás alatt a felkért kuratóriumi szakértők előterjesztései alapján a pályázatokhoz a zeneművészeti, a táncművészeti és a színházművészeti bizottság csinált döntési javaslatot.

A pályázatokról a döntést Hoppál Péter kultúráért felelős államtitkár az emberi erőforrások minisztere nevében eljárva hozta meg, a kuratórium és a bizottság által megfogalmazott döntési javaslatokat figyelembe véve.

mti