Több mint 650 programot nyújt a 11. Ördögkatlan Parádé

Több mint 650 programot nyújt a 11. Ördögkatlan Parádé

Több mint 650 kulturális programot biztosít a 11. Ördögkatlan Esemény, amit július 31-től augusztus 4-ig rendeznek meg négy dél-baranyai településen: Nagyharsányban, Kisharsányban, Beremenden és Villánykövesden.

Az összművészeti eseményen többnyire 70-80 ezer ember vesz részt, idén is hasonló látogatószámra számítanak a szervezők – közölte Bérczes László főszervező pénteken sajtótájékoztatón, Pécsett. Beszámolt arról is, hogy a rendezvény idei 200 millió forintos költségvetésének túlnyomó része állami finanszírozás. A vendégek ugyanakkor a rendezvénysorozat ideje alatt csaknem 300 millió forintot hagynak a térségben – tette hozzá egy előző évben készült felmérésre hivatkozva.

A Sztalker Csoport első önálló bemutatóját az Ördögkatlanra időzítette. Mint az egyik alkotó, ifjabb Vidnyánszky Attila pénteken kiemelte, Faulkner Amíg fekszem kiterítve című szövegét állítják színpadra. Az előadást négyszer adják elő az Ördögkatlanon, ezt követően vidéken játsszák, a jövő évadtól ugyanakkor Budapesten is. A nagyharsányi Szoborparkba rendezett bemutatót az Ördögkatlan is koprodukciós partnerként jegyzi, éppen olyan a K2 Színház Baranyai gyöngyösbokréta című darabját, amely ősztől a MU Színházba kerül.

Az eseményen több irodalmi és zenei programmal is várják a vendégeket. Snétberger Ferenc tanítványaival a nagyharsányi Narancsligetben fognak fellépni, de a művész triójával is ad koncertet. Fellép mások mellett Tompos Kátya, Zséda, a Csík Zenekar és Presser Gábor, az Anima Sound System, a főváros Bár, a Quimby, a Kiscsillag.

A Hungarian Studio Orchestra, a Nemzeti Énekkar tagjaiból álló Katlankórus Haydn Teremtés című oratóriumának magyar nyelvű változatát tárja a közönség elé, fellép a belga Circus Marcel Társulat és több képzőművészeti bemutató is lesz.

Idén is lesz Ukrán Udvara Both Miklósnak a nagyharsányi Rácz-házban, ahol négy napon keresztül ezúttal az ukrán falvak tradícióit, ünnepeit mutatják be.

A újabb részletekről a www.ordogkatlan.hu oldalon lehet tájékozódni.

MTI