Új szerepkör érkezik a Samsung SmartThings Find szolgáltatásba

Új szerepkör érkezik a Samsung SmartThings Find szolgáltatásba

A 2020 októberében indult, szélsebesen bővülő felhasználói körrel büszkélkedhető Samsung SmartThings Find szolgáltatás elérte a 100 millió regisztrált készüléket. A SmartThings rendszerét használó, mindent elsöprő technológiával naponta átlagosan 230.000 készüléket találnak meg a felhasználók az egész világon.

„Felettébb büszkék vagyunk a SmartThings Find szolgáltatás sebes, egyéves növekedésére és arra, hogy ennek következtében emberek sokaságának segíthettünk megtalálni az eltűnt készülékeit – hangoztatta TM Roh, a Samsung mobilkommunikációs üzletágának vezetője és elnöke. – A SmartThings Find egy újabb remek példa arra, hogy a cég innovációi hogyan járulnak hozzá a stresszmentes mindennapokhoz.”

A villámgyorsan növekvő felhasználói kör elemei a SmartThings Find támogatásával gördülékenyen megtalálhatják a regisztrált Galaxy okostelefonjukat, okosórájukat, fülhallgatójukat vagy akár az S Pen Pro eszközüket. A Galaxy SmartTag és SmartTag+ eszközökkel ugyanakkor bármilyen egyéni tárgy, ezáltal a kulcscsomó vagy a pénztárca is kereshetővé válik. A Find a SmartThings ökoszisztéma egyik különleges megoldása, amely a Bluetooth Low Energy (BLE) és az ultraszélessávú modern műszaki megoldások hozzájárulásával képes megtalálni az eltűnt eszközöket. Még ha az elveszett szerkezet ki is van kapcsolva, más, nem messze található felhasználók engedélyezhetik, hogy a Galaxy okostelefonjuk vagy tabletjük érzékelje azt és jelezze a rendszer részére a helyzetüket.

A SmartThings Find az újonnan induló SmartThings Find Tagok szolgáltatással lép következő szintre, amelyiknek betudhatóan mostantól a felhasználók meghívhatják barátaikat és családtagjaikat, hogy hozzáférhessenek a SmartThings fiókjukhoz, mindent összevetve ők is megtalálhatják és kezelhetik a csatlakoztatott eszközöket. A felhasználók mostantól akár 19 másik személyt is meghívhatnak és egyidejűleg akár 200 eszközt is megtalálhatnak a fiókjukban. Miután egy felhasználó elfogadta a SmartThings Find tagságra szóló meghívót, a fiók tulajdonosa hozzáférést adhat neki a kiválasztott eszközökhöz és azok helyzetéhez.

A SmartThings Find Tagok különösen hasznos családok részére, akik szeretnék nyomon követni kisállataikat, vagy egyszerűbben megtalálni a kulcsokat, még akkor is, ha éppen nincsen náluk a saját telefonjuk.