Videós pályázat középiskolás diákoknak a Mátyás király Emlékévhez kapcsolódóan

Videós pályázat középiskolás diákoknak a Mátyás király Emlékévhez kapcsolódóan

Videós pályázatot hirdetnek középiskolás tanulók részére a Mátyás király Emlékévhez kapcsolódóan.

A bejelentésre november 5-ig várják a három tagú magyarországi és határon túli csapatok jelentkezését, kísérőtanárral, akik saját szemszögből mutathatják be Mátyás királyt és korát egy rövid, általuk csinált videó formájában.

Az Tanítási Jogok Biztosának Hivatala információja alapján a hivatal, a Magyar Tudományos Akadémia Bölcsészettudományi Kutatóközpontja, továbbá az OTP Fáy András Alapítványa által hirdetett verseny előtérbe állított célja, hogy a középiskolások közelebb kerüljenek Mátyás királyhoz és a reneszánszhoz, sőt még, hogy a témában együttes gondolkodásra inspirálja a diákokat és tanáraikat.

A kétfordulós pályázat első körében a zsűri pontozza a beérkezett videókat, és kijelöli azt a tíz csapatot, akik a második körben is részt vehetnek. A kiválasztott csapatok a Magyar Tudományos Akadémia székházában rövid prezentáció keretében mutathatják be témaválasztásuk okait, filmkészítési technikájukat. A prezentációkat a szakmai zsűri szintén pontozza, és a két pontszámból alakul ki a végleges eredmény. A döntőben vetítik le 10 legjobb filmet, a három legjobb csapat értékes nyereményekben részesül, de díjazzák a Facebook közönségszavazásának győztesét is.

A versenyre a http://matyaskiraly.btk.mta.hu/ oldalon lehet jelentkezni.

mti