Virtuális kapcsolattartás családdal, barátokkal kórházi kezelés idején

Virtuális kapcsolattartás családdal, barátokkal kórházi kezelés idején

A Trappancs Egyesületet és a kezelés alatt álló fiatal betegeit hálózatvégponti kiépítéssel, végponti eszközökkel és négy táblagéppel támogatta az IT Services Hungary (ITSH) Desktop Services & Solutions (DSS) BO munkatársi csapata, közel fél millió forint összértékben. Az egyesület tagjai e rendszer és az eszközök segítségével szorosabb kapcsolatot tudnak tartani rokonaikkal, barátaikkal.

A Trappancs Szervátültetett Gyermekek Rehabilitációs és Sportegyesülete tagjai rendszeres, néha elhúzódó kórházi kezelésben részesülnek. A gyerekek ez idő alatt kiszakadnak a családi és baráti közegükből, a kapcsolattartás a távolságok miatt különösen nehézkessé válik. Ezen az állapoton segített az ITSH DSS BO munkatársi csapata, akik megterveztek és kiépíttettek egy wifi hálózatot számukra. A kollégák örömmel adták át a négy táblagépet is, melyek „vándorgépek” lesznek. A Trappancs Egyesület épp kezelés alatt álló tagjai mindjárt birtokba is vették a gépeket, skypoltak, chateltek. Az idegen, kórházi környezetben eltöltendő idő elviselését nagyban könnyíti ezentúl a mindennapi kapcsolattartás lehetősége. Sokukat hetente csak egyszer tudja meglátogatni a családja, barátaik egyáltalán nem, mert vidéken élnek.

„Célunk a teljes körű pszichoszociális rehabilitációs ellátások egyéni igények szerinti megvalósítása, beleértve a rendszeres kapcsolattartási lehetőség biztosítását is.” – hangsúlyozta Feszt Tímea, a Trappancs Szervátültetett Gyermekek Rehabilitációs és Sportegyesületének elnöke. – „Nagy öröm tagjaink és családjaik számára a figyelem és támogatás, amelyet most az ITSH-tól és munkatársaitól kaptunk a wifi és a tabletek formájában!”

Magyarország legtöbb embert foglalkoztató ICT-vállalata, az IT Services Hungary azzal motiválja a kollégák segítő kezdeményezéseit, munkáját, hogy pályázat keretében biztosítja az önkéntes munka ellátásához szükséges tárgyi eszközök finanszírozását. „Nagyon büszke vagyok a kollégáimra és nagyra értékelem azt a lelkesedést, amellyel felkutatják, megszervezik a társadalmi munkákat, szakértelmükkel segítenek.”- nyilatkozta Bőthe Csaba az ITSH ügyvezető igazgatója. – „Ezt folytatni fogjuk a jövőben is, anyagi eszközökkel és munkaidő kedvezménnyel egyaránt támogatjuk kollégáink értékes kezdeményezéseit.

(forrás: IT Services)