A díjnyertes direktor, Joe Wright legfrissebb filmjét a Galaxy S21 Ultra 5G okostelefonnal rögzítették

A díjnyertes direktor, Joe Wright legfrissebb filmjét a Galaxy S21 Ultra 5G okostelefonnal rögzítették

A Samsung új kezdeményezésében a földkerekség leghíresebb filmeseivel üzemel közösen, hogy kreativitásra és az elgondolásai megvalósítására ösztönözze a Galaxy felhasználókat.

Galaxy varázslat a vásznon

A kampányban elsőként a Büszkeség és balítélet és a Vágy és vezeklés világhírű rendezője, Joe Wright legkorszerűbb alkotása mutatkozik be. A Samsunggal együttesen kreált Hercegnő és Borsorr egy szerelmet kereső hercegnő története, aki a tradíciókat legyőzve a saját útját járja. A szívmelengető musical bábjáték és élőszereplős koreográfia ötvözésével mesél el egy kivételes történetet, amit egész egészében a Samsung Galaxy S21 Ultra 5G okostelefonnal rögzítettek.

„A szüleim alapították és működtették az első, csakis bábozással munkálkodó bábszínházat Nagy-Britanniában, és úgy gondoltam, ez a projekt nagyszerű alkalom arra, hogy visszatérjek a gyökereimhez – hangoztatta Wright. – Ami a legjobban meglepett az alkotási folyamat esetén, az volt, milyen sebesen elkezdhettük a munkát az okostelefonnal, és hogy rögvest a karakterekre és a történetre fókuszálhattunk. A kamera állandóan készen állt, csak meg kellet találnunk a beállítást és indulhatott a felvétel.”

A Hercegnő és Borsorr forgatása alatt Wright és stábja maradéktalanul kihasználta a Galaxy S21 Ultra 5G 13 mm-es Ultraszéles látószögű lencséjét, hogy minden jelenetből az elérhető maximumot hozzák ki.

„A szélesebb látószögű lencse mellett döntöttünk, melyet ezelőtt sosem használtunk ki igazán – mondta az egyik operatőr. – Azzal, hogy a közeli felvételekhez is a totáloknál bevált lencsét alkalmaztuk, igencsak jellegzetes hangulatot és látványt kölcsönöztünk a filmnek, mintha egy kísérteties, lidérces álmot látnánk a vásznon. Ez a technikai megoldás olyan volt számunkra, mintha újra Super8 kamerákkal dolgoztunk volna.”

A film hivatalos előzetese már szemügyre vehető a Samsung YouTube csatornáján, a https://www.youtube.com/watch? v=L6wUp-xmoAk linken.

Kivételes történetek a Föld minden tájáról, Galaxy eszközzel

Wright kivételes filmje után a Samsung újabb, Galaxy okostelefonnal forgatott történeteket ismertet részleteiben neves rendezőktől, akárcsak Kína egyik legrátermettebb feltörekvő rendezőjétől, Sha Motól, akit a Love will tear us apart és a My Huckleberry Friends című alkotásokról ismerhetnek a film- és sorozatrajongók.

Sha Mo a Samsung Galaxy S21 Ultra 5G okostelefonnal gyártott felvételeket a Kids of Paradise című új filmjéhez, amely bepillantást enged a gyermekek közti konfliktusokba egy kis, vidéki iskolában. A történet megörökítéséhez Sha Mo a Galaxy S21 Ultra 5G rendezői módjával egyidejűleg három eltérő felvételt rögzített a csaknem professzionális forgatási eszközzel.

„A Samsunggal együttes munka esetén felfedeztem, hogy bárki részére, aki keresi az önkifejezés eszközeit, vagy éppen elmesélne egy történetet, már elérhető a helyes kellék – hangoztatta Sha Mo. – A Galaxy S21 Ultra 5G lehetővé tette, hogy olyan szögeket és mozgásokat rögzítsek, amelyeket szolidan nem tudnék elérni egy nagyobb kamerával. Amikor elkezdtem forgatni, a történet és a karakterek annyira magukkal ragadtak, hogy majdnem elfelejtettem, hogy mobilkészüléken forgatok, folytonosan újabb ötleteim támadtak.”

A Hercegnő és Borsorr és a Kids of Paradise az októberi Busani Internacionális Filmfesztiválon (BIFF) debütálnak.

„A film az egyik leghatásosabb történetmesélő tárgy, és az egyik legjobb módja annak, hogy érzelmi kapcsolatot alakítsunk ki a közönséggel – mondta Stephanie Choi, a Samsung Mobilkommunikációs üzletágának marketingvezetője. – Ezzel a sorozattal meg szeretnénk mutatni, a felhasználóknak, hogy tényleg nincs szükségük profi stúdiófelszerelésekre vagy nagy költségvetésre, hogy szédületes filmeket készítsenek. Elég mindössze egy kis fantázia és egy Galaxy okoseszköz a káprázatos eredményhez.”