A Hortobágyi Nemzeti Park élővilága, az egyenletek és Augustus császár principátusa az M5 nevelési programjában

A Hortobágyi Nemzeti Park élővilága, az egyenletek és Augustus császár principátusa az M5 nevelési programjában

A Hortobágyi Nemzeti Park élővilága, az egyenletek és Augustus császár principátusa is megjelenik az M5 kulturális tanítási programjában – közölte az MTVA Sajtó Osztálya sajtótájékoztatóján.

Az M5 kulturális csatorna nevelési tartalmaival igyekszik támogatni az otthon tanuló diákokat. Minden hétköznap a 8 órától 20.30-ig terjedő műsorsávban a biológia, földrajz, matematika, történelem, nyelvtan és a nyelvtanulásé a főszerep. A Felsős és Érettségi című műsorok az általános iskolai és gimnáziumi évfolyamoknak szólnak, a Szólalj meg! című széria a nyelvtanulókat támogatja. Ezek után a Mindenki Akadémiája című műsorban az egyetemi tananyag felé is kitekintenek.

A Felsős című műsorban biológiával kezdik a napot, ezúttal a Hortobágyi és a Kiskunsági Nemzeti Park élővilágát mutatják be. Utána Gárdonyi Géza Egri csillagok című regényéről lesz szó, ezt követően történelem következik. Zrínyi Miklósról és Thököly Imréről, ezenfelül a Wesselényi-féle összeesküvésről is szó esik az adásban. Matematikából az egyenletek, ezenfelül a visszafejtés, lebontás lesz terítéken, művészetből ugyanakkor Wolfgang Amadeus Mozart egyik legnevezetesebb művével, a Requiemmel foglalkoznak.

Természettudománnyal zárul a felsősöknek szóló műsor, ahol szó lesz a bőrről mint legnagyobb érzékszervről, a magyar ipar szerepéről és a globalizációról is.

Tizenegy órától a Szólalj meg angolul dupla részekkel, ezt követően a Szólalj meg spanyolul lesz műsoron.

Tizenkét órától indul az Érettségi című műsor, amely nyelvtörténettel kezdődik. Matematikából eltérő exponenciális kifejezésekkel, kémiából mindazonáltal az oldatokkal kapcsolatos alapvető számítási feladatokkal ismerkedhetnek a nézők. Továbbiakban fizika következik és a mozgások vizsgálata, ezután történelemmel zárul az érettségizőknek szóló műsor.

Este 8 órakor kezdődik a Mindenki Akadémiája, az adás címe Gulyáságyú és rohamsisak avagy A Nagy Háború gyomornézetből.

Az összegzés feleleveníti, hogy a Digi és az Invitel analóg előfizetői részére szintén rendelkezésre áll már az M5 csatorna.

MTI