A korszerű Passat kapta a “2019. Legjobb Cégautója” elismerést

A korszerű Passat kapta a "2019. Legjobb Cégautója" elismerést

Sikeres indulás a korszerű Passat részére: mindössze pár héttel megjelenése után a mindenre kiterjedő megújuláson átesett Passat kiérdemelte a “2019. Legjobb Cégautója” díjat. A Volkswagen egyik legkeresettebb modelljének új kiadása már több kardinális összehasonlító teszten diadalmaskodott, ezzel is bizonyítva, hogy a modern Passat egyike a piacon ebben a pillanatban elérhető legjobb kereskedelmi modelleknek.

A “Legjobb Cégautó” díjat az AUTO BILD magazin szerkesztősége alapította, az olvasók voksai alapján kiosztott elismerést mindazonáltal a nagy darabszámban árusított, középkategóriás modellek közt gyűjtötte be a modern Passat. A Passat mintaként szolgál a többi jármű részére ebben a kategóriában. Az AUTO BILD magazint elevenítve: “Ezek a vállalati gépjárműk nagyrészt az adott állam autópályáin, főútjain közlekednek és leginkább közép- ezenfelül hosszútávú utakat tesznek meg. A kényelmi és vezetéstámogató rendszerek széles kínálata ezeket a hosszú utakat kellemesebbé és biztonságosabbá teszik “. Tulajdonképpen az a felszereltség, amely alapkivitelben rendelkezésre áll a gépjárműben – akárcsak a LED technikájú fényszórók, a LED hátsó lámpák, környezetfigyelő és gyalogosfelismerő rendszerrel kiegészített Front Assist, a forgalmi sáv tartását segítő Lane Assist, az adaptív sebességtartó automatika (ACC), a kulcsnélküli indítás, a mobiltelefon interfésszel ellátott infotainment rendszer, az App Connect segédkezésével történő okostelefon csatlakoztatás és több más online mobilszolgáltatás – a korszerű Passat1 modellt kitűnő ár/érték arányú választássá teszi, már alapkivitelben is.

A Passat modellhez választható erőforrások – a turbófeltöltős benzines (TSI) aggregáttól kezdve a turbódízel (TDI) motorokon keresztül egészen a Passat GTE 160 kW (218 LE)2 hálózatról tölthető (plug-in) hajtásáig – hatékonyak és fenntarthatók. Szakmailag elismert lapok összehasonlító tesztjén a korszerű Passat időről időre az élen végez. Az egyik példa erre az AUTO ZEITUNG tesztje, ahol a 140 kW (190 LE)3 Passat Estate 2.0 TDI diadalmaskodott legfőbb versenytársai előtt. A tesztelők állásfoglalása alapján: “A modellnél alkalmazott változtatások bebetonozzák a VW Passat Estate meghatározó pozícióját a középkategóriában “. A másik, AUTO BILD magazinban megjelent összehasonlító tesztben a 140 kW (190 LE)4 teljesítményű Passat 2.0 TSI ugyancsak a dobogó tetején végzett. A teszt résztvevői mindent összevetve foglalták össze a modell színvonalas jellemzőit: “Tágas beltér, kiegyensúlyozott vezethetőség, fantasztikus multimédia kínálat és biztonság” – Röviden: a kiváló vállalati gépjármű.