A Metropolitan Egyetem végzőseinek diplomafilmjeit az Urániában nézhetik meg

A Metropolitan Egyetem végzőseinek diplomafilmjeit az Urániában nézhetik meg

Az Uránia Nemzeti Filmszínházban rendezik meg a Cinemascope elnevezésű programot, amelyen a Budapesti Metropolitan Egyetem filmes szakjain végzettek diplomamunkáit láthatja a közönség.

A rendezvény célja, hogy az alkotók maguk is láthassák nagy vásznon, moziban, közönség előtt saját diplomamunkáikat – mondta el Sárossy Zsuzsanna, az egyetem művészeti marketingvezetője. Hozzátette: a filmek többségét most láthatja először a közönség.

A rendezvényen két blokkban 16 alkotó nyolc filmje kerül a vászonra, a két blokk között pedig kerekasztal-beszélgetés foglalkozik majd a televíziózás jelenével és jövőjével, illetve bemutatkozik a televíziós műsorkészítő alapszak és a 2017/2018-as tanévben először induló televíziós műsorkészítő mesterszak is. A hagyományos és új formátumokkal, a televíziózás kreatív lehetőségeivel foglalkozó beszélgetést Kepes András egyetemi tanár, író, televíziós műsorkészítő vezeti.

A Cinemascope a Budapesti Metropolitan Egyetem hallgatói munkáit bemutató sorozatba illeszkedik, amely az évente megszervezett Animascope elnevezésű animációs esteket és a Média design alapképzés Futuroscope nevű programját is magába foglalja.

mti