A MotorTrend magazin Euisun Chung urat, a Hyundai Motor Group elnök-vezérigazgatóját választotta meg az Év emberének

A MotorTrend magazin Euisun Chung urat, a Hyundai Motor Group elnök-vezérigazgatóját választotta meg az Év emberének

A Hyundai Motor Group (a Csoport) elnök-vezérigazgatója, Euisun Chung úr, aki a MotorTrend magazin rangos 2023. évi Power-listájának élén végzett, átvehette a MotorTrend Év embere díját.

A MotorTrend évről évre összeállítja Power-listáját, amelyen a mindenre kiterjedő autóipar ötven legnagyobb hatású szereplőjét rangsorolja. Az elmúlt öt év alatt Chung elnök-vezérigazgató úr egyre gyorsuló ütemben emelkedett mind magasabbra a rangsorban. 2018-ban a 12. helyen mutatkozott be a listán, ezt követően 2022-ben már az ötödik volt, hogy aztán idén, a 2023-as kiadásnál az első helyen végezzen.

A MotorTrend azért választotta meg Chung urat az Év emberének, mert képes „átvezetni a Hyundai Motor Group-ot egy új korszakba.” Azonfelül felhívták a figyelmet a Chung úr vezetése alatt kifejlesztett járművek rendkívüli kvalitásaira:

„A Hyundai Motor Group konkrétan varázslatos megjelenésű, első osztályú, átgondolt helykihasználású, remek ár/érték arányú járműveket bocsát piacra, amelyekkel egyre nehezebben birkóznak meg a versenytársak.”

Az időszerű szakmai elismerés a MotorTrend által a Csoportnak adományozott díjak hosszú sorát zárja: például a kiadvány a 2023. év személygépkocsijának választotta meg a Genesis G90-et, amíg a Hyundai IONIQ 5 a 2023. év szabadidőjárműve címet nyerte el. Ezelőtt hasonló kitüntetésben részesült a Genesis GV70 és a Kia Telluride.

„A Hyundai, a Genesis és a Kia újra és újra felülmúlnak minden várakozást.”

írta indoklásában a MotorTrend.

A MotorTrend nem kizárólagosan a Csoport sikereiben vállalt funkciója okán magasztalta Chung urat, hanem jövőképéről is elismerően nyilatkozott. Különösen nagyra értékelték, hogy képes „összefüggéseiben látni az egészet”, és olyan megoldásokat útjukra indítani, amelyekre szokásossan az autóiparon kívül eső kompetenciaként szokás tekinteni.

„Elnök-vezérigazgatóként Chung úr rányomja kézjegyét a cég jövőjére. Precízen érzi, hogy merre tart a Föld, és merre az autóipar, és ezzel párhuzamosan szeretné jobb hellyé tenni bolygónkat. Mindez mindazonáltal közösen egy mindennél szélesebb spektrumú célkitűzést idéz elő: hogy a cégcsoport az elektromos és fejlett mobilitás első számú szereplőjévé váljon.” – írta a MotorTrend. A kiadvány arra is rávilágított, hogy a Csoport úttörő szerepet játszik az okos települések tervezésében, azonfelül a legváltozatosabb mobilitási megoldások fejlesztésében, a robotoktól a fejlett légi mobilitásig (AAM.)

Ami Chung úr jövőképének távlatait és hatásait illeti, a MotorTrend azt mondta, hogy „ebben az értelemben méltónak bizonyul apja és nagyapja hagyatékához, amint új szintre emeli az egész Hyundai Motor Group-ot. Sem az embert, sem jövőképét, sem meghatározó erővé növekvő vállalatát nem lehet figyelmen kívül hagyni. Távlati elképzelései és vezetői kiválósága okán szerkesztőségünk Euisun Chung urat választotta a Motortrend 2023-as Év emberének.”

A MotorTrend Power-listáján elfért még Luc Donckerwolke, a Hyundai Motor Group ötletes elnök-vezérigazgatója (3); Jose Muñoz, a Hyundai Motor Company elnöke és mindenre kiterjedő cégvezetője (10); SangYup Lee, a Hyundai teljes körű formatervezési centerének alelnök-igazgatója (28); továbbá Karim Habib (44), a Kia teljes körű formatervezési centrumának alelnök-igazgatója.

Chung úr úttörő szemléletét nem első ízben illette elismeréssel a hivatás: 2022-ben az „Év jövőbe tekintő mestere” címet nyerte el a Newsweek akkor első alkalommal előkészített World’s Greatest Auto Disrupters (a átfogó autóipart leginkább megrengető személyek) eseményén, miközben 2021-ben a rangos Issigonis-kupával távozhatott az Autocar díjátadójáról.

Ez év elején, a Csoport namyangi kutatás-fejlesztési centrumában rendezett újévi találkozón Chung úr kihangsúlyozta, hogy még mindig messzemenőkig elkötelezett a Csoport sikere iránt. Ekkor a szervezet minden munkatársát arra biztatta, hogy energiáikat nem kímélve törekedjenek arra, hogy a lehető legkiválóbb termékeket és szolgáltatásokat biztosíthassák ügyfeleik részére.

„Bizalmi alapon kell hozzáfognunk a feladatok megvalósításához, a kedvező eredményeknek mindazonáltal meg kell szilárdítaniuk ezt a bizalmat. Az ügyfelek bizalma nélkül a legkiválóbb árucikk, a legfejlettebb modern műszaki megoldás sem lehet kifogástalan.” – nyomatékosította Chung úr. „A minőséget mindannyian prioritásként kezeljük. A termékstratégiai tervezéstől a formatervezésig, a gyártástól az értékesítésen át az ügyfélkapcsolati munkáig minden csapatnak, minden munkatársunknak a minőségre és az ügyfelekre kell összpontosítania. Túl kell szárnyalnunk minden elvárást, hogy elnyerhessük ügyfeleink tiszteletét és hűségét.”