A Tekintetek című kisjátékfilm nyerte a Mirabile Dictu – Internacionális Katolikus Filmfesztivál legjobb rövidfilmnek járó díját

A Tekintetek című kisjátékfilm nyerte a Mirabile Dictu – Internacionális Katolikus Filmfesztivál legjobb rövidfilmnek járó díját

A Tekintetek című kisjátékfilm nyerte a 10. alkalommal megszervezett Mirabile Dictu – Internacionális Katolikus Filmfesztivál legjobb rövidfilmnek járó díját Rómában – közölték a szervezők sajtótájékoztatóján.

Mint írják, a Tekintetek című a kisjátékfilm – amelyiknek angol címe Faces – a Médiatanács segédkezésével született meg a Magyar Média Mecenatúra program keretében.

A film az 1919-ben tragikus szituációk közt eltávozott szentendrei káplán, Kucsera Ferenc utolsó napjáról szól. Kucsera Ferencet 1919 júniusában hurcolták el a tanácshatalom vörös katonái, hogy kivallassák, ezt követően végül kivégezzék. A rövidfilm neki állít emléket, kapcsolódva a Kucsera-emlékévhez.

A filmet Szentendrén forgatták, rendezője Balogh Ernő Zoltán, a főbb szerepeket Jászberényi Gábor, Sütő András és Horváth Károly formálja. Az operatőr Halper Simon, a zeneszerző Egerváry Dávid, a producer Halper Dávid.

A Mirabile Dictu filmfesztivált idén tizedik alkalommal írták ki és 1600 versenyműből választotta ki a zsűri a legjobbakat. A díjátadót a napokban tartották Rómában.

A Tekintetek a legjobb rövidfilmnek járó első díjat szerezte meg, amit a direktor Balogh Ernő Zoltán kapta meg. A Mirabile Dictu parádén korábban sohasem nyert magyar film – áll a közleményben.

mti