Átadták a moszkvai nagy metrógyűrű 10 állomását

Átadták a moszkvai nagy metrógyűrű 10 állomását

Átadták a moszkvai Bolsaja Kolcaveja (Nagy Gyűrű) metróvonal egy újabb 20 kilométeres szakaszát, tíz megállóval.

A korszerű rész avatásán Szergej Szobjanyin moszkvai polgármester kijelentette, hogy ezzel a projekt 70 százaléka megvalósult, és a nagy metrógyűrű utolsó kilenc állomásának megnyitása 2023-ban valószínű. A nagy gyűrűvonalról 44 irányba lehet ezután átszállni a felszíni vasútvonalakra és a fővárosi metró sugár irányú vonalaira.

Szobjanyin alapján a projekt a felszíni Moszkvai Központi Gyűrű vasútvonallal közösen új támogató keretét képezi ezt követően Moszkva egész közlekedési rendszerének.

Az avatási ünnepséghez videókapcsolaton át csatlakozott Vlagyimir Putyin elnök is.

A polgármesteri hivatal alapján a korszerű fejezet 1,4 millió moszkvai részére könnyíti ezután meg a közlekedést. A korszerű állomásokat az első időben csaknem 600 ezer ember fogja használni, számukra a településen belüli utazás 35-45 perccel rövidül le.

A mozgáskorlátozottak részére is megközelíthetően kialakított Bolsaja Kolcevaján csak új vonatok közlekednek ezután. Az utasok a moszkvai metró telefonos alkalmazásában megnézhetik, mennyire zsúfolt a beérkező szerelvény, és kiválaszthatják maguk részére a legszabadabb kocsit.

A nagy metrógyűrűn, amit 2018-ban kezdtek el építeni, és amely a régi gyűrűvonaltól csaknem tíz kilométerrel kijjebb fogja össze a sugár irányú metróvonalakat, összesen 31 állomást létesítenek. Egész hossza megközelítőleg 70 kilométer lesz, amivel elnyerheti a Föld leghosszabb vonala címet.

mti