Az elkövetkezendő időszakokban CUPRA modell is készül Győrben

Az elkövetkezendő időszakokban CUPRA modell is készül Győrben

Az Audi Hungaria a Volkswagen Konszern világszintű termelési hálózatának meghatározó tagjaként több szolgálatást nyújt a konszern eltérő márkái részére. Ennek következő lépéseként az elkövetkezendő időszakokban a járműgyártás termékkínálata egy újabb koszernmárka új modelljével bővül: Az Audi Hungaria 2024-től a CUPRA márka egy SUV modelljének gyártását kezdi meg, melynek előkészületei már megkezdődtek a vállalatnál.

„Az Audi Hungaria széles termékportfóliójával és átfogó szolgáltatási kínálatával egyre több övezetben válik a Volkswagen Konszern vállalatainak megbízható partnerévé. Támaszkodunk a konszernben rejlő szinergiákra annak érdekében, hogy a CUPRA gyártásával hatékonyabbá tegyük járműgyárunk kapacitáskihasználtságát. Ez bevált gyakorlat számunkra, mert motorjaink több Audi, Volkswagen, Skoda, Seat, CUPRA, Bentley és Lamborghini modellt keltenek életre, amíg szerszámgyárunk a Volkswagen és Audi Konszern exkluzív modelljeihez csinál karosszériaelemeket. Termékeink mellett egyre meghatározóbbak azon kompetenciaalapú szolgáltatásaink, amelyeket a konszern nemzetközileg funkcionáló vállalatainak nyújtunk. A korszerű CUPRA SUV modell jövőbeli gyártása hozzájárul az internacionális pozíciónk, ugyanakkor járműgyártásunk jövőképességének és rugalmasságának erősítéséhez, ezáltal munkatársaink hosszú távú foglalkoztatásának biztosításához”, mondta Alfons Dintner, az Audi Hungaria igazgatóságának elnöke.

Az Audi Hungaria most az Audi Q3, Q3 Sportback továbbá ezen modellek mild hibrid és plug-in hibrid változatait gyártja. Győrben készülnek valamint az Audi TT Coupé és TT Roadster modellek.

„Egy kompetens csapat dolgozik azon, hogy a projektet a kitűzött határidőre megvalósítsuk. A tervezés már kezdetét vette, a korszerű CUPRA modellt a létező gyártási struktúránkba integráljuk az árucikkek és a modern műszaki megoldások közti szinergiák kihasználásával. Az előkészületek legnagyobb mértékben a karosszériagyárunkat érintik. Az első „Made in Győr” CUPRA 2024-ben fog legördülni a gyártósorainkról. Kitűnően képesített csapatommal már most örülünk a korszerű CUPRA SUV modell gyártásának”, mondta Les Zoltán, az Audi Hungaria járműgyártásért felelős igazgatósági tagja.

A modern CUPRA SUV modellt heterogén motorizáltsággal, köztük mild hibrid és plug-in hibrid technológiával is gyártják ezután Győrben. A PHEV-változat a plug-in hibrid modern műszaki megoldás következő generációját képviseli, amely csaknem 100 kilométeres tisztán elektromos hatótávot biztosít.