Egymilliárdos beruházást fejezett be a napkori Gémtech Kft.

Egymilliárdos beruházást fejezett be a napkori Gémtech Kft.

Több mint egymilliárd forintot fordított a darukban hasznavehető hajtóműcsalád kifejlesztésére a napkori székhelyű, fémszerkezetek gyártásával munkálkodó Gémtech Gépészeti Mérnöki Technológiai Tervező és Gyártó Kft. – közölte a társaság a sajtó képviselőivel.

Közleményük alapján a G-Power titulussal rendelkező hajtóműcsalád az nagy tudású szoftvere és interaktív vezérlőrendszere a magyar és határon túli gyártmányú daruk modernizációja alatt létfontosságú hajtómű-cserék folyamatát egyszerűsíti, továbbá a munkafolyamatok hatékonyságát és biztonságát befolyásoló emberi tényezők kiküszöbölésére ajánl megoldást a daruzási folyamatok alatt.

A nyugat-európai színvonalú fejlesztés megfelel a portál-, a bak-, ezenkívül híddaruk jellegzetes követelményeinek – tették hozzá.

Az egész projektösszegből csaknem 498 millió forintot a Nemzeti Kutatási Fejlesztési és Innovációs Alap pályázatán, vissza nem térítendő támogatásként nyert el a társaság.

A Gémtech Kft. múlt évben fejezte be egy másik, nagyobb összegű beruházását is; egy új üzemcsarnokot építettek fel a napkori telephelyen csaknem kétmilliárd forintból, amelyhez az állam 900 millió forint pártfogást nyújtott.

A nyilvános cégadatok alapján a 2021-ben 154 dolgozót foglalkoztató kft. 2020-ban 5,2 milliárd, ameddig 2021-ben 9,7 milliárd forint nettó árbevételt ért el, adózott eredménye ugyanakkor 621 millió, emellett egymilliárd forint volt.

mti