Egymillió forint lesz az arany Apple Watch

Egymillió forint lesz az arany Apple Watch

A francia iGen.fr weboldal közzétette az Apple Watch okosóra különböző változatainak árait, amiket eddig nem ismertünk. Az Apple csak a legolcsóbb modell árát közölte: 350 dollár lesz. Szakértők úgy vélik, hogy ez valószínűleg egy alumíniumból készült óra lesz.

Nagyjából másfélszer drágább a rozsdamentes acélból készült Apple Watch, ami az iGen.fr szerint 500 dollárba kerül majd. Az arany változat ára 4000-5000 dollár között lesz, ami 980 ezer és 1,2 millió forint közötti összeget jelent. És ez még csak a dollár forintra váltva napi árfolyamon, aminél általában rosszabbul szoktak járni az Apple-termékek magyar vásárlói. A 499 dolláros legolcsóbb iPad Air 2 például 500 dollár az Apple amerikai webshopjában, és 165 ezer a magyarban. Ha ezzel a 330-as átváltási aránnyal számolunk (amiben persze benne van a kiugróan magas magyar áfa hatása is), másfél millió fölé is elszaladhat az ár.

Az iGen.fr korábban pontosan meg tudta jósolni az iPhone 6 és 6 Plus okostelefonok méreteit, tehát jó informátoraik lehetnek az Apple-nél. A weboldalon a megjelenés dátumát is közlik: az Apple mindent megtesz azért, hogy Valentin-napra a boltokba kerüljenek az órák. Az Apple hivatalosan csak annyit közölt eddig, hogy 2015 tavaszán jelenik meg a Watch.

(forrás: index.hu)