Elsőre második

Elsőre második

Kategóriájában a dobogóra, annak is a második fokára állhatott a Botka Dávid – Mihalik Péter duó a European Rally Championship idei első fordulóján, az ausztriai 32. International Jänner Rallye-n

Néhol csak jég, más részeken latyakos aszfalt, de a legtöbb helyen hó borította a pályát. Szöges gumikkal, de az új szabályok szerint a korábbi évekhez képest jóval kisebb szögekkel szerelt gumikkal kellett megoldaniuk a 238 gyorsasági kilométert. Dávid fáradtan, de boldogan nyilatkozott a céldobogó után:

Nehéz volt. Talán az eddigi legnehezebb versenyem volt, és nem csak idén! 🙂

A havas viszonyoknak köszönhetően, nagyon kevés tapadás mellett minden kanyar veszélyeket rejtett a kiszámíthatatlan útfelületével. Jól megoldottuk a feladatot. Nem mentünk 100 százalékon, de ezen a futamon nem is lehetett, mert a nagyobb tempó magában rejtette a hibázás lehetőségét. Nem hibáztunk sehol, nem forogtunk meg.

A mai napon már az lebegett a szemünk előtt, hogy célba érjünk. A futam előtt úgy gondoltam, jó eredmény lenne, ha az első tízben végeznénk. Ma kettőt előre lépve javítottunk a tegnapi helyezésünkön, és végül az abszolút kilencedik helyen értünk célba. De ami talán még ennél is fontosabb, a kategória második hellyel és jó sok ponttal térhetünk haza a 2015-ös szezonunk első versenyéről.

Nagyon tetszett a rendezés, jó hangulatú volt a verseny. Ezt még csak tetézte, hogy sikerrel zártuk a futamot. Látszik, hogy a bajnokság megkapja a lehető legnagyobb figyelmet, mind a nézőktől, mind a médiától. Köszönjük partnereinknek, hogy itt lehettünk!

Várjuk a következő futamot, a február elején Lettországban megrendezendő versenyt. Egy kicsit még felkészültebben, még több teszttel mögöttünk szeretnénk ott rajthoz állni.

A Botka Rally Team párosa terveiben nyolc Európa bajnoki futam szerepel, a következő megmérettetés a február elején megrendezendő Rally Liepaja. A lett futam murvás talajú, de nagy esély van rá, hogy ott is havas versenyen autózhat az ERC mezőnye.

(forrás: srt.hu)