Hamarosan kezdődik a Pápai Játékfesztivál

Hamarosan kezdődik a Pápai Játékfesztivál

Hamarosan kezdődik a Pápai Játékfesztivál, ahol csaknem száz program közül válogathatnak a vendégek. A három napos eseményen például koncertek, vízi és ügyességi játékok várják a családokat – hangoztatta a fesztivált szervező Jókai Mór Művelődési és Szabadidő Center igazgatóhelyettese.

Bognárné Novák Ilona közölte, hogy három helyszínen 20 koncerttel várják az érdeklődőket a péntektől vasárnapig tartó 27. Pápai Játékfesztiválon.

Kijelentette még: a Várkert játékvárossá változik az esemény napjaiban, ahol több száz készség- és képességfejlesztő játék, kézműves kuckó és játszópark amellett a legkisebbeknek való gyerekjátékokkal baba és gyermeksziget várja a gyermekeket. A rendezvény újdonsága, hogy a Fő téren felállított medencében vízi játékokban próbálhatják ki ügyességüket a játékos kedvűek.

A szervező közölte azt is, hogy megfigyelhető és kipróbálható lesz a Tintaló Társulás automata bábcirkusza, amely a cirkusz világát, kulisszatitkait szemlélteti, este ugyanakkor az LGT Emlékzenekar lép színpadra. Az Erzsébet ligetben a helyi nem profi könnyűzenei együttesek mutatkoznak be a közönségnek a rendezvény nyitónapján- fűzte hozzá.

A Várkertben fából és boroshordóból kreált fajátékok várják az érdeklődőket, ahol a játékok támogatásával megismerkedhetnek az őshonos magyar állatfajtákkal és több mint 200 játék közül is választhatnak.

A Várkerti színpadon szombaton Kárász Eszter és az Eszter-lánc mesezenekar játszik, emellett meghallgathatják Csernik Szende székely mesemondó meséjét is a kíváncsiskodók és a bemutatkoznak a határon túlról érkező táncegyüttesek is.

Vasárnap mások mellett fellép a fővárosi Cakkumpakli színház, a társulat a Furfangos mese című előadást viszi színre óriásbábokkal, élőzene kíséretében.

Kézműves foglalkozások és kirakodóvásár fogadja a látogatókat és népi ételeket, italokat is lehet ezután kóstolni mindkét napon. Az Erzsébet ligetben motoros találkozó lesz, ahol az elképzelések alapján több mint ötven veterán jármű érzékelhető ezután, ugyanakkor lesz veteránautós és motoros felvonulás, ügyességi bemutató is.

A szervező beszélt arról is, hogy idén is lesz miniolimpia. A sporttalálkozóra a határon túlról és több hazai településből is érkeznek versenyzők, akik hét helyszínen hét sportágban mérik össze tudásukat.

A program kísérőrendezvényeként kerékpár- és gyalogtúrát is szerveznek – fűzte hozzá.

mti