Hozzánk és a lakóhelyünk adottságaihoz igazodnak a legkorszerűbb tévék

Hozzánk és a lakóhelyünk adottságaihoz igazodnak a legkorszerűbb tévék

Ha eddig azt gondoltuk, hogy előre ki kell találnunk, a helyiségben hova fogjuk elhelyezni leendő tévénket és nekünk kell átgondolnunk, mire és hogyan fogjuk használni a szerkezetet, itt az idő, hogy megváltoztassuk a véleményünket. Az LG új technológiai megoldásaival és integrált funkcióival most a tévénk igazodik hozzánk – legyen szó képi beállításokról, hangzásról, okostévés böngészésről vagy tartalomfogyasztási szokásokról.

Fényerő és hangzás

A mesterséges intelligencia lehetőséget adott arra, hogy a tévénk a szobánk adottságaihoz igazodjon. Az LG új, 2021-es tévéin mivel nem manuálisan kell megadnunk az ideális fényerőszintet és másfajta beállításokat, tudniillik azok helyettünk is gondolkodnak. Otthonunk környezeti tulajdonságai, példának okáért az adott szoba fényviszonyai alapján ezek a tévék képesek beállítani a képminőséget és az egyes jelenetekhez létfontosságú fénymennyiséget. A modern OLED evo modern műszaki megoldás most az összes régebbinél nagyobb fényerőt garantál mindehhez, mindent összevetve akár egy napsütéses tavaszi napon sem lesz gondunk a hétvégi, délelőtti tévézéssel.

Képminőség a kedvenc tartalmainkra szabva

Szintén a mesterséges intelligencia folytán lehetséges az, hogy a tévék képesek az alacsonyabb felbontású, rosszabb képminőségű tartalmakat – példának okáért kedvenc régi filmjeinket és sorozatainkat – feljavítani. Ezáltal nem kell aggódnunk azon, hogy példának okáért egy 4K vagy 8K felbontású tévé vásárlásakor csak nagyszerű minőségű YouTube-természetvideókat fogunk tudni nézni az eszközön. A hangzással ezenkívül még egy Jóbarátok-maraton alatt sem lehet gondunk, mert a mesterséges intelligencia a régebbi kétcsatornás hangzást virtuális 5.1. 2 térhangzássá formálja, ezáltal úgy fogjuk érezni, mintha moziban lennénk.

TV, streaming, játék

A tévék azon túl, hogy a lakóhelyünk jellemzőihez igazítják a beállításokat és feljavítják a rosszabb minőségű képet és hangot, még a kedvenc tartalomtípusainkra is figyelnek. Legyen szó streamingről vagy tévécsatornákról, az ún. Picture Pro szerepkör képes felismerni a képernyőn megjelenő tárgyakat és azokat külön-külön kezelve háromdimenziós hatást és mélységet ad minden jelenetnek. Mindazoknak, akik szeretik a PC-s és konzolos játékokat, a Game Optimizer szerepkör kedvez, ami automatán az adott játék típusához leginkább illő képi beállításokat alkalmazza.

Tartalmak ránk szabva

A személyre szabott felhasználói élményről a webOS 6.0 okostévérendszer gondoskodik, ami az ezelőtt nézett tartalmak alapján személyre szabott ajánlásokat ad az esti mozizáshoz. A mozgásérzékelős Magic Remote távirányítón dedikált gombokat szintén fellelhetünk a leginkább közkedvelt streaming szolgáltatókhoz – példaként a Netflixhez –, ezáltal csak egyetlen mozdulat létfontosságú ahhoz, hogy ott folytassuk a kedvenc sorozatunkat, ahol abbahagytuk.

Megjelenés és forma

Az LG 2021-ben az összes régebbinél szélesebb tévékínálatot vonultat fel mind paneltípusok, mind mindazonáltal képernyőméret szempontjából. A már itthon is kapható OLED és NanoCell tévék mellett az év második felében már a QNED Mini LED megjelenítők közt is válogathatunk. Az egész portfólióban a 48 hüvelykestől a 83 collosig hozzávetőleg mindenféle méretű tévét találunk, melyek minden egyes darabja szédületesen vékony, szemrevaló, és bármilyen enteriőrt jól kiegészít.