Idén harmincéves a Szegedi Vadaspark

Idén harmincéves a Szegedi Vadaspark

Idén ünnepli megnyitásának harmincadik évfordulóját a Szegedi Vadaspark, a jubileumot változatos programsorozattal köszöntik, és bővül az állatkert gyűjteménye is – tájékoztatta Veprik Róbert igazgató a sajtó képviselőit.

A Szegedi Vadaspark harminc éve, 1989 májusában, gyermeknapon nyitotta meg hivatalosan is kapuját a nyilvánosságnak. Magyarország legfiatalabb, egyben legnagyobb kiterjedésű állatkertjében a „lakókat” már a kezdetektől nagy, természethű kifutókba helyezték el. Jelentős a magyarországi állatbemutató helyeken ritkaságszámba menő főemlősgyűjteménye, köztük is legfőképp a tenyérben is elférő dél-amerikai karmosmajmok tartása, szaporítása. Az intézmény már az 1990-es évek centrumában, nemcsak a település, de a régió egyik leginkább közkedvelt szabadidő és egyben természetvédelmi centrumává vált.

Az igazgató bízik benne, hogy az ez évi év 2018-hoz hasonlóan sikeres lesz. Múlt évben megnyílt az állatkert elefántháza, és minden eddiginél többen, csaknem 230 ezren látogatták meg az intézményt.

Az elképzelések alapján ősszel újabb nagy fejlesztést adnak keresztül, megnyílik az indiai vagy páncélos orrszarvúk (Rhinoceros unicornis) bemutatója.

A jubileumi évben érzékelhető ezt követően olyan tárlat, amely a vadaspark történetébe nyújt betekintést a kezdetektől napjainkig és olyan is, amely harminc állatot szemléltet, melyek vagy szakmai hírességek, vagy a szegediek kedvencei voltak. A csúcspont az állatkert szülinapján, gyermeknapon lesz, amikor az eddigieknél is színesebb programkavalkáddal várják a látogatót.

mti