IoT-képes lesz a Samsung 2016-os Smart TV palettája

IoT-képes lesz a Samsung 2016-os Smart TV palettája

A vállalat minden 2016-os SUHD TV-jén elérhető lesz az IoT technológia, amely intuitív funkcionalitást és zökkenőmentes kapcsolatot biztosít több mint 200 eszköz között.

A Samsung Electronics bejelentette, hogy a 2016-os Smart TV sorozatának minden tagja IoT-képes (Internet of Things – Dolgok Internete) lesz, és csatlakozni tud a SmartThings felülethez. A SmartThings egy olyan nyílt platform, amelyen keresztül a felhasználók az okos eszközeikhez kapcsolódhatnak, kezelhetik és felügyelhetik készülékeiket, valamint az IoT szolgáltatásokat egyaránt.

A Samsung 2016-os Smart TV-i közül az összes jövőre megjelenő SUHD modelljében alkalmazni fogja az IoT hub technológiát, ami már lehetővé teszi, hogy maga a televíziókészülék funkcionálhasson az egész okos otthon vezérlőközpontjaként. A 2016-os SUHD tévékhez a Samsung egy saját, SmartThings alapú IoT technológiát is fejlesztett.

IoT-képes lesz a Samsung 2016-os Smart TV palettája
IoT-képes lesz a Samsung 2016-os Smart TV palettája

Az SUHD TV-k már képesek kapcsolódni a Samsung eszközökhöz és irányítani azokat, valamint alkalmasak a SmartThings érzékelők és a több mint kétszáz, SmartThings-kompatibilis elektronikus berendezés vezérlésére is. Ezen elektronikus eszközök között már a más gyártóktól származó összekapcsolt világítástól és záraktól kezdve, a termosztátokon át a kamerákig minden megtalálható. A SmartThings kompatibilis eszközökhöz való teljes körű csatlakozást a SmartThings technológiának megfelelő, kibővített USB adapter biztosítja.

A CES 2016 rendezvényen a Samsung bepillantást enged a tévékészülékek jövőjébe, és bemutatja, hogyan válhatnak a Samsung Smart TV-k az egyre bővülő IoT rendszer központjává.

„A Smart TV-k 2016-os generációja új lehetőségeket kínál a felhasználók számára, egyben megszilárdítja a Samsung piacvezető szerepét, mint az első IoT-képes tévékészülék-gyártó” – mondta el Hyun Suk Kim, a Samsung Visual Display üzletágának elnöke.

„A SmartThings technológiával működő televíziókkal lehetőségünk nyílik háztartások millióiba eljutni”- nyilatkozta Alex Hawkinson, a SmartThings társalapítója és tulajdonosa. „Ezen technológia adaptálása a jelenleg használatos háztartási eszközökbe fontos lépés afelé, hogy mindenki megtapasztalhassa az okos otthon által nyújtott előnyöket”

A SmartThings lehetővé teszi, hogy a felhasználók mobiltelefonjukon vagy SUHD készülékükön keresztül közvetlenül, külön applikációk használata nélkül kapcsolódjanak bármely okos eszközükhöz. Így a központi alkalmazásnak köszönhetően az okos otthon összes berendezése egy egyszerű felhasználói felületen keresztül összekapcsolható és kezelhető.

Egy, a Samsung Smart TV-hez csatlakoztatott kültéri kamera segítségével a felhasználók a tévé képernyőjén is ellenőrizhetik például az érkező vendégeket, és akár a fotelből is ajtót nyithatnak. Külső mozgás észlelése esetén az érzékelők riasztása közvetlenül a tévén is megjelenhet, fokozva ezzel a tulajdonosok nyugalmát és biztonságérzetét.

A SmartThings alkalmazás Cinema Mood funkciója pedig segít tökéletes közeget teremteni a házimozizáshoz. A funkció segítségével a felhasználók a hangulatvilágítástól kezdve, a megfelelő hangbeállításokig mindent automatikusan, a számukra optimális filmnéző élményhez igazíthatnak.

Bár a SmartThings technológia minden egyes 2016-os SUHD TV-ben elérhető lesz, adott régióban való aktiválása a SmartThings platform hozzáférhetőségének bővülésétől függ majd.