Kettős dobogó a modern Audi RS 5 DTM részére

Kettős dobogó a modern Audi RS 5 DTM részére

Az Audi a DTM széria új turbómotoros fejezetét kettős dobogóval nyitotta a Hockenheimring pályáján. A hideg és esős versenyen Mike Rockenfeller (Audi Sport Team Phoenix) és Robin Frijns (Audi Sport Team Abt) a második és harmadik helyet szerezte meg. René Rastnak (Audi Sport Team Rosberg) balszerencsésen végződött a korszerű Audi RS 5 DTM versenyautóval futott első versenye.

A negyedik rajtrácsról indulva a 2017-es DTM bajnok egészen a második helyig küzdött előre magát a hideg és esős stádiumok közt, ezután a versenyben élen álló Marco Wittmann BMW-jét vette üldözőbe. Az Audi pilótája jó esélyekkel szállt harcba sorozatban hetedik DTM győzelméért, mikor is is hat körrel a vége előtt váltóprobléma folytán kiállni kényszerült Audi RS 5 DTM versenyautójával.

„Ez tényleg elég szerencsétlenül alakult.” – nyilatkozta az Audi Motorsport vezetője, Dieter Gass. „René a győzelemért küzdött, keményen támadta Marcot (Wittmannt). Ezzel egyesült erővel kell élnünk és holnap újra fel kell vegyük a kesztyűt. A mai verseny az elejétől a végéig igen nehéz helyzetek közt zajlott. Mike és Robin személyében két pilótával képviseltettük magunkat a dobogón, ehhez jön még Loïc (Duval) ötödik helye. Teljességében ez egy jó eredmény.”

Mike Rockenfeller az Audi RS 5 DTM volánja mögött az első sorból vághatott neki a versenynek Marco Wittmann mellől, miután az időmérőn mindössze 66 ezredmásodperccel maradt el a pole pozíciót megszerző BMW-s versenyzőtől. A futam alatt sokat küszködött az első szett gumival. „Az időmérővel ellentétben majdhogy nem semmi tapadásom nem volt.” – nyilatkozta Rockenfeller. „Nem tudom az okát. A második szett gumival megint minden rendben volt, de akkorára a győzelemre már nem volt esélyem. Mindemellett ez egy jó szezonnyitó futam volt. Jó dolog a dobogón állni és örülök a megszerzett pontoknak is.”

Robin Frijns és az Audi RS 5 DTM villámrajtot vett és az ötödik helyről a második pozícióig jött előre, ezt követően visszaesett Rast és Rockenfeller mögé. „A állapotok, különösen a verseny elején, igen szélsőségesek voltak.” – nyilatkozta Frijns. „Mindent összevetve leginkább örülök a dobogós helyezésemnek.”

Loïc Duval és Nico Müller az ötödik valamint a nyolcadik helyen zárta a versenyt, ezzel is releváns pontokat gyűjtve az Audi részére. Jamie Green kuplungproblémával küzdött, ezáltal be kellett érnie a tizenkettedik hellyel.

A WRT Team Audi Sport ügyfélcsapat rögtön az első DTM versenyén pontot szerzett, versenyzőjük, Pietro Fittipaldi merthogy DTM debütálásán a pontszerző tizedik helyen érkezett célba.