Kiosztották a MOL Mester-M díjat

Kiosztották a MOL Mester-M díjat

A nevezetes munkát végzett utánpótlásedzők és tehetséggondozó oktatók közül idén is tízen kaphatták meg a MOL Mester-M díjat.

A nagyvállalat Új Európa Alapítványa a Pesti Vigadóban szervezett ünnepségén már tizenegyedszer honorálta azokat a sportszakembereket és pedagógusokat, akik áldozatkészségükkel és szakmai támogatásukkal nagyszámú tehetséges fiatal pályára lépését segítették.

Szabó Tünde sportért felelős államtitkár köszöntőjében azt mondta, hogy nincs jobb befektetés, mint a fiatalokkal való törődés.

„Az előkelő pedagógus, edző arról ismerszik meg, hogy olyan célok kitűzésére motiválja tanítványait, amelyek eléréséhez a tehetség már bennük rejlik. Ők azok az elkötelezett tehetséggondozók, akik képesek meglátni a kivételes képességeket, fejleszteni a kreativitást, tudnak motiválni, s mindeközben olyan értéket közvetítenek, amelyeket tanítványaik az élet minden területén kamatoztathatnak” – nyilatkozott.

Fasimon Sándor, a MOL Magyarország cégvezetője azt emelte ki, hogy a vállalat az elmúlt tíz év alatt csaknem százezer fiatal tanulását és sportolását segítette több mint egymilliárd forint értékben.

A sportszakemberek közül Kegye Tibor csepeli úszó- és triatlonedző, Sinkó Andrea fővárosi ritmikus gimnasztika- és aerobikedző, ráadásul Zámbó Tibor mezőszilasi kézilabdaedző részesült elismerésben. A díjakat Sebestyén Júlia Európa-bajnok műkorcsolyázó, a modern Európa Alapítvány kurátora, Szilágyi Áron kétszeres olimpiai bajnok kardvívó, a modern Európa Alapítvány jószolgálati nagykövete és Gyurta Dániel olimpiai bajnok úszó nyújtotta át.

Szilágyi Áron azt mondta el, hogy nagyjából tíz éve, tizenhat évesen lett a modern Európa Alapítvány támogatottja, ami fiatal sportolóként hatalmas segítséget és megnyugtató hátteret jelentett részére, így idén büszkén vállalta el az alapítvány nagyköveti felkérését.

Díjazták a művészet és a tudomány területén példamutató tevékenységet végző pedagógusokat. Olyan eszméletlen oktatók kaphatták meg az elismerést, mint ifj. Benyus Sándor karmester és nagybőgő-művésztanár (Vác), F. Pollner Erika rajztanár (Miskolc), Horváth Norbert fizikatanár (Budapest), Maksa Katalin magyar-történelem szakos tanár (Budapest), Mészáros Lukács biológiatanár (Szentendre), Minda Mihály matematika-, számítástechnika- és fizikatanár (Vác), ezenfelül Takács Attila informatika-, matematika- és fizikatanár (Budapest).

A MOL Új Európa Alapítvány szakmai elismerésére korábbi tanítványaik jelölhetik az edzőket és tanárokat. A beérkezett több mint 700 jelölés közül az alapítvány kuratóriuma választotta ki azt a hét szaktanárt és három edzőt, aki átvehette az egymillió forintos tiszteletdíjjal járó Mester-M Díjat.

mti