Közel négyszázmillió forintból fejlesztik az onkológiai és kardiológiai ellátást Egerben

Közel négyszázmillió forintból fejlesztik az onkológiai és kardiológiai ellátást Egerben

Közel négyszázmillió forintból fejlesztik az onkológiai és kardiológiai ellátást az egri Markhot Ferenc Oktatókórház és Rendelőintézetben – közölte az intézmény sajtóreferense a sajtó képviselőivel.

Szegedi Erzsébet információja alapján a csaknem 395 millió forintos pályázati forrásból korszerű diagnosztikai eszközöket szereznek be, amellett fejlesztik a személyre szabott onkoterápiás eljárásokat. Ezek segédkezésével javul a betegségek diagnosztizálási és gyógyítási hatékonysága – tette hozzá jelezve: az intézmény mindent összevetve az eddiginél jóval több beteget tud ezután magasabb szakmai színvonalon ellátni, ami csökkenti a várólistákat is.

Kifejtette: az előreláthatólag jövő év februárjára lezáruló beruházás a Széchenyi 2020 program részeként valósul meg, az Emberi Kapacitás Fejlesztési Operatív Program (EFOP) vissza nem térítendő támogatásából.

Szólt arról is, hogy az egri kórház a térség kardiológiai és onkológiai csúcsintézménye, amely mindkét szakterületen a Heves megyei lakosság 90 százalékának ellátását biztosítja. Az intézmény komplikált és kritikus állapotú betegeket is fogad, azért elengedhetetlen a legkorszerűbb alkalmatosságok használata és az eszközpark untalan fejlesztése.

mti