Minimalista formatervezési megoldások a Samsungtól

Minimalista formatervezési megoldások a Samsungtól

A terméktervezés esetén némely, feleslegesnek tűnő elemek elrejtésével vagy kihagyásával letisztultabb formavilág válik hozzáférhetővé. Ehhez elég, ha a dizájnerek meghatározzák, melyek a gyártmány működéshez elengedhetetlen részletek. Legkorszerűbb Neo QLED TV modelljeinek megalkotásakor a Samsung mérnökei is olyan látványvilágot hoztak létre, amely a szükségtelen részletek tudatos elhagyásával hoz létre értéket.

A masinák működése és a leginkább releváns funkciók megőrzése elsődleges a televíziók tekintetében, a Samsung tervezői ellenben azonfelül a felhasználás körülményeit is figyelembe vették. A Neo QLED 8K modellek kialakítása mindent összevetve a TV környezetét és az azt körülvevő másfajta szerkezeteket is figyelembe veszi. A felhasználók életmódjának részletes tanulmányozásával azokat a tényezőket, amelyek zavarhatják a nézőt a tévé használata közben, eltávolították a Neo QLED 8K készülékekről, mindent összevetve csak a jellegzetes felhasználói behatás marad.

Korlátok nélkül

A Samsung TV-k jellegzetes Infinity Screen, végtelen képernyőjének és jóformán teljesen kávamentes kialakításnak hála a felhasználók elmerülhetnek páratlan élményekben. A Samsung Neo QLED 8K konstrukciók káváit a fejlett tervezési- és gyártástechnológiának hála közel nullára csökkentette a cég. A 0,8 mm keskeny, rozsdamentes acélkeret eltűnteti a határokat a monitor és környezete közt, mindent összevetve a konstrukció megközelítően lebeg a levegőben. Hogy a lehető legkevesebb részlet vonja el a felhasználók figyelmét, az eszközön fedezhető fel Samsung logó mérete is mérséklődött, ezáltal a gyártmány formája önmagáért beszélhet.

A keskeny megjelenés ellenére a TV teljesítménye a legfrissebb gyártási korszerű műszaki megoldásoknak betudhatóan kimagasló. A képernyő hátuljába integrált hangszóró és a mélynyomó rendszer gazdag hangzást nyújt, mindent összevetve nincs szükség külső hangrendszerre. A mesterséges intelligenciát alkalmazó technológiával a felhasználók az eszköz környezetéhez és a tartalom típusához igazított hangzást érhetnek el. A Neo QLED 8K cicoma mentes, klasszikus megjelenésével csodálatos élményt nyújt.

One Connect újragondolva

A nagyképernyős tévékészülék egyik leglényegesebb pozitív tulajdonsága, hogy a felhasználók játszva belefeledkezhetnek a kedvenc tartalmaikba, ezt az élményt viszont a gépezet környezete megzavarhatja. A Neo QLED 8K kialakítása esetén a Samsung tervezői megkülönböztetett hangsúlyt fektettek az ilyen helyzetekre is, kényesen megvizsgálták a áru elhelyezésének lehetőségeit és módjait. A falra szerelhető modellekhez többnyire a termékbe és a falba beágyazott kiegészítőkre van szükség, ameddig az állványos tévékhez asztalok vagy másfajta bútorok szükségesek, amelyek alkalomadtán útban lehetnek és zavaróvá válhatnak. A kellemetlenségek elkerülése érdekében a Samsung One Connect megoldását úgy formálták keresztül, hogy illeszkedjen az eltérő felhasználói környezetekhez és ezzel is hozzájáruljon az élményhez. A korszerűsödött One Connect cizellált méretét és vastagságát a heterogén lakókörnyezetek alapos vizsgálatával határozták meg, annak lemezes, keskeny kialakítása komolyan megkönnyíti a telepítést.

A korábbi One Connect megváltoztatásával a társaság tervezői egy új tartozékot alkottak. A Felszerelhető észrevétlen csatlakozás a korábbi modellekhez képest sokkal kisebb helyet foglal, és elrejthető a konstrukció mögé, úgy, hogy felszerelhető annak hátoldalára. A felhasználói behatás megőrzése és az ergonomikus használat érdekében a Felszerelhető észrevétlen csatlakozás helytakarékossága és esztétikai előnyei mellett a televíziókészülék elemeit is átalakították, mindent összevetve példaként a kábel bemeneti modul helye is megváltozott. A csatlakozók a TV hátuljáról a Felszerelhető észrevétlen csatlakozás egység oldalára kerültek, mindent összevetve nehézség nélkül hozzáférhetők.