Rendszerszintű védelem a mobil munkavégzés korában

Rendszerszintű védelem a mobil munkavégzés korában

A távoli munkavégzés elterjedése teljesen új kihívások elé állította a legtöbb vállalatot és ezáltal a felhasználókat is. Az otthoni irodákra való átállás a mobileszközök szerepét is átalakította, egyre több feladat elvégzéséhez váltak szükségessé. A megnövekedett használattal mindazonáltal a biztonság és az adatvédelem funkciója is felértékelődik. A Samsung csúcskészülékeiből és jellegzetes szolgáltatásaiból álló Galaxy ökoszisztéma szakadatlan fejlesztésével mostanra egy teljeskörű platform áll a felhasználók rendelkezésére, ahol biztonsággal kezelhetik az adataikat és használhatják távolról az irodai eszközparkot az 5G hálózatokon át.

Csaknem az összes iparágban használnak már a munkavégzéshez okostelefont, az ilyen szerkentyűk ugyanakkor sokkal többre képesek a felhasználók összekapcsolásánál. Az elmúlt másfél évben a vírushelyzet miatti változások hatására a mobileszközök használata az egész világon 70 százalékkal növekedett a kereskedelmi felhasználás ugyanakkor 200 százalékkal bővült. Ez a trend hazánkban is megfigyelhető, az emberek több mint 93 százaléka használja okostelefonját rendszeresen Egyre több olyan gépezet jelenik meg, amely hajlítható megvalósításának hála akár laptopok helyett is felhasználható. A legkorszerűbb Galaxy Z Fold3 5G csúcstelefonok egy egészen új szegmenst alkotnak, amelyekkel a multitaskerek generációja is gördülékenyen végezheti a feladatait akár otthonról vagy hosszabb utazások közben. A Galaxy Z Fold3 5G mobil már segíti az S Pent amellyel nem kizárólag a gépezet kezelése jelent teljesen új élményt, de kiemelkedően alkalmas jegyzetelésre és akár leleményes mesterek is használhatják digitális tervezésre.

A mobil munkavégzés népszerűsége és a megnövekedett adatforgalom veszélyeket is hozhat magával, így olyan szolgáltatások is mind gyakrabban előtérbe kerülnek, amelyek a töretlenül óvják a felhasználókat. A Samsung biztonsági megoldásai a személyre szabhatóságon alapulnak, ezáltal a felhasználók maguk dönthetik el, korrekten kik és hogyan férhetnek hozzá némely adatokhoz, melyet mindazonáltal nem kívánnának megosztani, azt egész biztonságban tudhatják a szerkezetek védett mappájában.

A Samsung mobilkészülékeket a chiptől kezdve egészen az alkalmazásokig hardveres és szoftveres alapon, a díjnyertes Knox biztonsági platformmal óvják. A hosszú távú partneri együttműködéseknek hála a rendszeres biztonsági frissítések garantálják a One UI és az Android rendszerek védelmét. A legkorszerűbb csúcsmobilok és tabletek tekintetében legalább négy évig biztosan elérhetők a frissítések, mindent összevetve a konstrukciók hosszú távon is biztonságosan használhatók. A szerkezetek védelme mellett természetesen előtérbe állított figyelmet kap a hálózatok és az egész Galaxy ökoszisztéma biztonsága is, amely az alapoktól épül fel és minden csatlakoztatott szerkezet hozzájárul az egész rendszer biztonságához.

A vállalkozások és magánszemélyek adatainak védelmére a Samsung kivitelezte a Biztonságos mappát, amely egy elkülönített, védett tárhely a szerkezeten, mindent összevetve az itt tárolt adatokhoz mindössze a tulajdonosuk férhet hozzá. A nyilvános hálózatok kockázatait a Biztonságos Wi-Fi megoldás az adatok titkosításával, VPN segédkezésével kezeli. A készülékeken látható Samsung alkalmazások is a megbízható használatra készültek, mindent összevetve példaként a Samsung Health alkalmazás is elkülönítve raktározza a mért egészségügyi adatokat. Az azonosítást megkönnyítő Samsung Pass a masinák fejlett biometrikus rendszereivel teszi biztonságosabbá a jelszóval védett alkalmazások használatát, mindent összevetve példaként csakis a hozzáillő ujjlenyomat leolvasásával nyithatók meg a önálló adatokat magába foglaló banki alkalmazások, közösségi oldalak vagy előfizetéses appok.