Tanúsítványokkal ismerték el a 2018-as Samsung Smart TV-k biztonságosságát

Tanúsítványokkal ismerték el a 2018-as Samsung Smart TV-k biztonságosságát

Több, világszinten is ismert tanúsítással munkálkodó szervezet ismerte el a Samsung Electronics Smart TV-khez kapcsolódó, Samsung Knox modern műszaki megoldást is magába foglaló biztonsági megoldását. A Samsung Smart TV az iparág első olyan készüléke, amely zsinórban harmadik éve kapja meg a Common Criteria (CC) tanúsítványt, a Checkout fizetési szolgáltatása mindazonáltal kivívta a Payment Card Industry Data Security Standard (PCI DSS) minősítést.

„A Samsung részére kiemelten releváns a biztonság a Smart TV modern műszaki megoldás fejlesztése alatt. – mondta Jonghee Han, a Samsung Vizuális monitorok üzletágának elnöke. Elkötelezettek vagyunk az iránt, hogy a piac egyik legmegbízhatóbb biztonsági megoldását tegyük elérhetővé a Samsung Smart TV-k felhasználói részére.”

A Samsung Knox modern műszaki megoldás televíziókra konstruált verziója egy megbízható hardveres alapot nyújt, ami magában foglal jó néhány biztonsági szerepkört a tévés platform többi részében is. Az ez évi évtől kezdődően a Samsung Knox modern műszaki megoldás minden Smart TV árucikk-csoport része lesz és biztosítja a Smart TV-ket használók igényeihez igazított, megerősített védelmet. Ez a rendszer észleli és eltávolítja a rosszindulatú alkalmazásokat, amelyek képesek lehetnek más applikációk kardinális adatait ellopni. Ennek a korszerűsített biztonságnak hála ebben az ipari szektorban vezetőként a Samsung kapta meg a „Common Criteria” tanúsítványát, amely egy nemzetközileg elismert, három egymást követő évben végzett, kormányzati értékelésekhez kialakított számítógépes biztonsági tanúsítványrendszer része.

A Samsung Checkout fizetési szolgáltatása a 2018-as Szórakoztató elektronikai Bemutatón (CES) megkapta az UL PCI DSS minősítését, amely szintén figyelemre méltó bravúr a televíziós iparágban. A T-Commerce biztosítja a fogyasztóknak, hogy közvetlenül a televíziójukon át vásárolják meg az árucikkeket és a szolgáltatásokat. Ezen tranzakciók biztonsága érdekében a Samsung tovább erősítette a Smart TV-ken elérhető fizetési szolgáltatását. A Checkout egy mértéktartó, bankkártya adatokat titkosító T-Commerce fizetési szolgáltatás. A PCI SDD egy internacionális adatbiztonsági szabvány, amit például az American Express, a Discover Financial Services, a JCB International, a MasterCard, és a Visa Inc. is használ azon szervezetek tekintetében, amelyek bankkártya adatok kezelésével, tárolásával és küldésével foglalkoznak.

A Samsung saját biztonsági szoftvere mellett a vállalat a McAfee céggel együtt egy új, tévés biztonsági alkalmazást is fejlesztett. A McAfee for TV applikáció 2017 áprilisa óta válik hozzáférhetővé Samsung Smart TV-ken és nyújt kettős védelmet a készülékeken. A McAfee a planéta talán első független kiberbiztonsági vállalata, amely 32 nyelven nyújt biztonsági szolgáltatásokat. A Samsung az elsők közt adaptálta SMART TV-ire ezt az továbbfejlesztett biztonsági szoftvert.