Több mint 350 millió forintból fejlesztik a bölcsődéket Baján

Több mint 350 millió forintból fejlesztik a bölcsődéket Baján

Több mint 350 millió forint európai uniós támogatásból kezdetét vette Baján a Kodály utcai bölcsőde bővítése, a fejlesztés a bölcsődei helyek számának növelése mellett tizenkét új munkahelyet is hoz létre – közölte a település önkormányzata a honlapján.

Az információ alapján a Bajai Egyesített Bölcsődék három telephelye összesen 237 gyereket fogadhat, de ez már nem elég a folytonossan növekvő igények ellátására.

A Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) pályázatán elnyert támogatásból a Kodály utcai alkotmány négy új csoportszobával és egy multifunkciós helyiséggel bővül. Ez utóbbi ad helyet többek között az Eötvös József Főiskola csecsemő- és kisgyermeknevelő szakos hallgatói képzésének, sőt még intézményi és szülői értekezleteknek.

A beruházás nyomán a Kodály utcai bölcsődében öt nevelési-gondozási egységben – 10 csoportszobában 120 gyerekkel –, egy játszócsoportban és egy időszakos gyermekfelügyeletet ellátó csoportban történik ezt követően a kisgyermekek ellátása. Az öt új csoport működéséhez tíz kisgyermeknevelőt és két dajkát foglalkoztatnak, így a korábbi huszonnégy helyett harminchatan dolgoznak ezt követően a bölcsődében.

A tizennégy hónapig tartó munkálatok ideje alatt az intézmény működése problémamentes lesz.

A támogatásból a létező épületrész kiszolgálóhelyiségeit is felújítják, átalakítják, ugyanakkor új bútorokat, fürdőszobai és konyhai eszközöket, ráadásul kültéri játékokat és eszközöket is beszereznek.

Az alkotmány kiterjedése 500 négyzetméterrel, a játszóudvaré 400 négyzetméterrel nő – olvasható a közleményben.

mti