Várdai István és zenésztársai adnak koncertet az autizmussal élőkért a Zeneakadémián

Várdai István és zenésztársai adnak koncertet az autizmussal élőkért a Zeneakadémián

Az autizmussal élőkért ad jótékonysági koncertet Várdai István zenésztársaival a Zeneakadémián. A tizenegyedik Ferences Jótékonysági Esten Fejérvári Zoltán zongoraművész és Pusker Júlia hegedűművész is közreműködik.

A ferencesek által működtetett gyöngyösi Autista Segítő Centrum javára szervezett jótékonysági koncert házigazdája a Liszt-díjas csellóművész, Várdai István lesz, aki művészbarátaival Kodály, Bartók és Dvorák szerzeményeivel tölti be a Zeneakadémia nagytermét.

Az esten a cselló szólóban, kamarazenei formációban és zenekari kísérettel is bemutatkozik. Várdai István partnere a fiatal hegedűs generáció egyik legsikeresebb küldötte Pusker Júlia, ezenkívül Fejérvári Zoltán zongoraművész lesz – olvasható a Ferences Alapítvány közleményében.

Mint írják, a koncert második felének kuriózuma Friedrich Gulda osztrák zongoravirtuóz legismertebb műve, az 1982-ben komponált csellóverseny lesz. Az izgalmas, meglepetésekben gazdag versenymű derűs, örvendező hangvételével rendkívüli csemegét szolgáltat a zeneszerető közönségnek az újév első napjaiban. A nemes és jó megjelenésű csellóhang érdekes ellenpontja a fúvós zenekarra írt zenekari anyagnak, amit a Budapest Jazz Orchestra elemei játszanak – áll a program ismertetőjében.

Az autizmussal élők javára megszervezett est két védnöke Herczegh Anita, a köztársasági elnök felesége és Erdő Péter bíboros, prímás, esztergom-budapesti érsek.

MTI