Zenés filmet konstruál a Szegedi Pinceszínház

Zenés filmet konstruál a Szegedi Pinceszínház

Zenés ifjúsági játékfilmet csinál az idén húszéves Szegedi Pinceszínház Márton Klára Tessék engem elrabolni! című regénye alapján – tájékoztatta a teátrum a sajtó képviselőit.

Márton Klára regényének musicalváltozatát 2019-ben állította színpadra Varga Bálint zeneszerző, a színház művészeti vezetője és Janik László dalszerző, direktor.

A szerzőpáros ezúttal egy újabb médiumra használva dolgozza fel az intézetben nevelkedő, szülőkre vágyó Misi és társai történetét. A film szereplőinek zöme is a musical alkotói közül kerül ki. A zeneszerző és a direktor találkoztak a musical gyermekszereplőivel, hogy előkészítsék az együttes munkát.

A regényből 1980-ban Gaál Albert rendezésében már készült nagy sikerű családi film, a modern zenés mozi viszont először is a musicalváltozaton alapul, ám sok újdonságot hoz ahhoz képest is. Az alkotás egyúttal óda, szerelmes levél Szeged településéhez. A filmes megfogalmazás kínálja, hogy települési helyszíneken forgatva, magát Szegedet is főszereplővé emelve meséljék újra kisfiú és társai kalandjait az szerzők.

A film előkészületei mellett a fennállásának huszadik évfordulóját ünneplő teátrum társulata készül az újranyitásra, s a világhálón szakadatlan elérhetővé teszi az eredendően iskolák részére lett kifejlesztve Tíz perc rádiószínház sorozatának újabb darabjait.

mti